Het gebruik van zonweringen

Wanneer je geen gebruik maakt van een zonwering kan de zon, als hij in kamer schijnt, hinderlijk zijn. Dat kun je voorkomen door gebruik te maken van een van de vele soorten zonweringen. Een goede zonwering zal de zonneschijn buiten houden, zodat het binnen lekker koel blijft als het buiten warm is. 

Soorten   

Er zijn veel soorten zonweringen. Voor een terras moet je zonneschermen nemen waar je gemakkelijk onderdoor kunt lopen. n veel gevallen worden daarvoor knik arm schermen toegepast. Deze zonweringen kunnen breed worden afgeleverd met een maximale uitval van 4 meter. Ze zijn in veel soorten, kleuren, prijsklassen en modellen leverbaar. Het ophangen van grote schermen moet je aan de vakman overlaten. Begin daar nooit zelf aan. Hij moet stevig worden bevestigd, omdat hij goed bestand moet zijn tegen windvlagen. 

Pergola zonneschermen. 

Deze schermen worden vaak op een terras gebruikt. Omdat hierbij met palen en geleiders wordt gewerkt, is de constructie van deze schermen stevig. De uitval kan hierbij nog groter zijn dan van een gewoon zonnescherm en ze zijn goed bestand tegen regen en wind. Belangrijk bij deze schermen is dat er voldoende afschot is, zodat het water dat op het doek valt goed kan weglopen.  Buitenjaloezieën. Deze zonwering zal het directie zonlicht buiten houden. Vanuit de woonkamer kun je, afhankelijk van het gekozen materiaal, nog wel naar buiten kijken. Een screen bezit deze eigenschap ook. Een buitenjaloezie vergeleken met een screen is dat deze het zonlicht beter buiten kan houden. 

Rolluiken.

Deze worden gebruik om al het zonlicht buiten te houden. Rolluiken zorgen in huis voor een volledige verduistering. De kamers kunnen door rolluiken te gebruiken heerlijk koel blijven. Dat is belangrijk bij slaapkamers. Tijdens de zomer kunnen rolluiken gebruikt worden om de warmte buiten te houden en tijdens de winter om de warmte binnen te houden. Wanneer je rolluiken hebt, zullen de inbrekers hierbij niet snel proberen om erlangs naar binnen te kunnen. 

Uitvalzonweringen. 

Ze worden gebruikt om het zonlicht buiten te houden. Bij een gewoon zonnescherm bestaat de mogelijkheid dat, als de zon laag staat, de zonnestralen eronder doorschijnen. Bij een uitvalzonnescherm is dat normaal gesproken niet mogelijk. Het is in veel gevallen een sierstuk aan de woning. Het zijn uitvalschermen met twee vaste armen die omlaaggaan wanneer je het uitzet. Ze zijn in veel soorten leverbaar. Bekend is hierbij de Markies die speciaal bij kleine ramen wordt gebruikt. Voor hoge ramen wordt de markisolet toegepast.  Wanneer je zonweringen gaat uitzoeken, is het belangrijk dat je je eerst gaat verdiepen in de soorten, modellen, kleuren, patronen en maten. Ga hierbij niet over een nacht ijs.Het geheel moet bij de woning passen. Kom daarom eens langs bij Bolten de Woonversierder.


Delen