Kozijnen

Elk huis heeft ramen en deuren en deze ramen en deuren zijn in een huis gebouwd door middel van een raamwerk. Een andere naam voor een raamwerk is een kozijn. Er zijn een hoop verschillende mogelijkheden mogelijk wat betreft het raamwerk. Zo kun je kiezen voor verschillende stijlen van het raamwerk als verschillende materialen waar het raamwerk van gemaakt kan worden.

Kozijnen

Raamwerken zijn dus in vele verschillende opties te krijgen. Hieronder gaan we kijken welke opties dit zijn en welke stijlen er zijn te krijgen. De stijlen zijn eigenlijk op bijna elke mogelijke manier te krijgen. Met stijl bedoelen we eigenlijk de indeling. Is het bijvoorbeeld een raam die openslaat of betreft het twee dichte ramen met een koepraam erboven die open kan. De verschillende stijlen hebben puur te maken met smaak, maar ook met beveiliging tegen inbraak of andere ongein. Bij de materialen is de meest voorkomende gemaakt van hout. De kenmerken die horen bij houten kozijnen zijn:  - Ze moeten meer onderhouden worden dan alle andere materialen.  - Het geeft een luxere en authentiekere uitstraling.  - Het is veel makkelijker te schilderen dan andere materialen.  - Het is dan wel weer makkelijker te onderhouden. Ander voorkomend materiaal is bijvoorbeeld aluminium. Bij aluminium zijn weer andere kenmerken dan bij hout. Dit zijn:  - Het is veel duurzamer dan hout.  - Het weegt een stuk minder.  - Het is in elke kleur verkrijgbaar. Als laats gaan we het hebben over kunststof kozijnen. Bij kunststof is het belangrijk om goed te kijken naar de kwaliteit van het product. Omdat er verschillende soorten kunststof is, is het dus belangrijk om een goede soort uit te kiezen. Dit kan uiteindelijk een hoop schelen in de kosten wanneer het minder onderhouden hoeft te worden. Enkele kenmerken van kunststof kozijnen:  - Duurzaamheid. Kunststof kozijnen kunnen wel 25 jaar meegaan. Dat is vele malen langer dan bijvoorbeeld hout en aluminium.  - Het kost een stuk minder om te onderhouden.  - Ook in elke kleur verkrijgbaar. Voor iedere persoon is er dus iets wils wat betreft de materialen van het kozijn. Op deze manier kan het precies toegepast worden in de stijl van de wens van de persoon die het kozijn kiest.   

Beveiliging

Er zijn zelfs nog mogelijkheden wat betreft beveiliging van de kozijnen. Denk bijvoorbeeld aan speciale haken en sloten die er voor zorgen dat er veel minder makkelijk ingebroken kan worden bij deze ramen en deuren. Ook hier is dus nog veel mogelijk in en dit is toepasbaar in de verschillende stijlen en materialen die gebruikt kunnen worden.


Delen