Uw woning ontwerpen naar uw wensen

Als u plannen hebt om een nieuwbouwwoning te bouwen of een bestaande woning om te bouwen, hebt u het in gedachten waarschijnlijk al helemaal voor elkaar. U weet welke stijl u wilt aanhouden, u weet hoe alle kamers er moeten uitzien en u hebt zelfs al de volledige inrichting in uw hoofd. Uw woning ontwerpen is dan ook een belangrijke stap in een nieuw avontuur waar veel komt bij kijken.

Uw eigen ontwerp realiseren
Als u ervoor kiest om zelf uw woning te ontwerpen, hebt u het grote voordeel dat u het hele ontwerp kan baseren op wat u echt wilt en geen rekening moet houden met invloeden van derden. U weet zelf het beste wat u wilt en hoe het er allemaal moet uitzien.
Start eerst met het opmaken van een globaal plan. Hier bepaalt u hoeveel en welke kamers er moeten zijn, waar die ten opzichte van elkaar moeten liggen en hoeveel van uw ruimte u aan die bepaalde kamer wilt besteden. U zult al snel ondervinden dat het op papier vaak iets moeilijker is dan u het in uw hoofd hebt. Er zijn zoveel elementen om rekening mee te houden dat u vast en zeker enkele ideeën zult moeten bijsturen. Een tekenprogramma helpt u om alle afmetingen correct in te schatten en te toetsen aan de praktijk. Hier zult u ongetwijfeld voor aanpassingen komen te staan. Denkt u maar aan kamers waarvoor niet de gewenste ruimte meer vrij is, gangen die te smal uitvallen of kamers met een onlogische vorm. Is uw plan af en helemaal wat u wilt, dan kunt u met de plannen aan de slag voor de uitvoering.

Uw architect ontwerpt uw droomwoning
Als er met een architect werkt voor het ontwerpen van uw woning, hebt u het voordeel dat u gebruik kan maken van zijn kennis en ervaring. Uw architect weet wat haalbaar is en wat niet en gebruikt al zijn kennis en ervaring om uw ideeën in de praktijk te brengen. U geeft aan hoe u het ziet en hij maakt er een concreet plan van. Hierbij houdt hij in de eerste plaats met uw wensen rekening, maar zijn kennis en ervaring zullen zaken aan het licht brengen die aanpassingen vragen. Denkt u hierbij aan afmetingen die niet correct zijn, onlogische indelingen of indelingen die een comfortabel gebruik van de kamer zullen verhinderen.
Architecten hebben bovendien ook een uitgebreide portfolio van reeds gerealiseerde woningen waar uit zich op kunt baseren voor uw woning. Uw architect zal, wanneer gewenst, ook in nauw contact staan met de vaklui om de realisatie van de werken op te volgen, te controleren en bij te sturen waar nodig.


Delen