Wat kun je kopen bij een plantencentrum?

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe conifeer in de achtertuin of kamerplanten voor in huis, bij een plantencentrum ben je altijd aan het goede adres. Dit zijn grote, veelal deels overdekte, centra waar je alles qua groen voor binnen en buiten kunt vinden. Maar wat hebben deze centra zoal te bieden? In dit artikel lees je meer over de collecties bij grote centra voor planten.

Alles voor de moestuin

Wil je beginnen met een eigen moestuin? Dan is een dergelijke plantenwinkel dé plek om te wezen. Naast een grote selectie aan zaden, kun je ook overige spullen voor de moestuin vinden. Zo kun je hier potgrond, mest en de nodige tuingereedschap inslaan. Wil je gelijk goed starten? Dan kun je hier in plaats van zaadzakjes, ook stekjes of volwaardige fruitbomen aanschaffen.

Planten voor in huis

Wat groen in de woning fleurt het huis gelijk op. Een bezoekje aan een centrum met planten bij jou in de buurt, is dan ook een goede aanrader voor de aanschaf van kamerplanten. Je kunt kiezen uit kleine plantjes, tot grote kamerplanten. Ook heb je een aanbod aan exotische planten, zoals cactussen en vetplanten. Shop gelijk een paar mooie plantenpotten en je bent in één keer geslaagd.

Dieren en toebehoren

Veel grote plantencentra hebben ook een apart gedeelte voor de voeding en verzorging van dieren. Hier kun je bijvoorbeeld voer kopen voor de hond, kat en knaagdieren. Ook voor grote dieren kun je hier terecht voor voer, hooi en dergelijke. Wist je dat je zelfs dieren hier kunt kopen? Kleine knaagdieren, kippen en vissen worden vaak verkocht bij grote plantencentra.

Deco

Bij plantencentra kun je ook decoratie kopen. Dit kan zowel decoratie voor in huis, als in de tuin zijn. Heb jij bijvoorbeeld een fontein nodig voor in de tuin? Dan kun je dit, als tuinkabouters en ander beeldwerk kopen bij een grote plantenspeciaalzaak. Ook voor binnen kun je decoratie kopen. Naast plantenbakken, is er veelal een grote collectie aan decoratie voor in huis. Kom je bijvoorbeeld rond de feestdagen bij een grote plantenwinkel? Dan kun je hier een leuke collectie aan kerstdecoratie vinden.

Er zijn dus veel verschillende redenen om naar een plantencentrum te gaan. Of je nu een moestuin wilt aanleggen of op zoek bent naar nieuwe planten voor in de huiskamer. Plantencentra hebben altijd genoeg te bieden. Naast het veelzijdige aanbod geniet je natuurlijk ook van de beste service. Je wordt persoonlijk geholpen en kunt met vragen over de tuin, planten of decor altijd professioneel advies verwachten.


Delen