Sunshower, de zon in je badkamer!

Wie houdt er nu niet van de zon? In de zomermaanden zitten veel mensen graag in de tuin of op het strand, waarbij de zon hen met zijn stralen verwarmt. Het probleem is alleen dat de zon er niet zo vaak is als we misschien zouden willen. Een sunshower kan dan een uitkomst zijn.

Een sunshower is een apparaat dat in de douche te installeren is. Deze langwerpige lichtbalk kan ingebouwd worden, maar er zijn ook modellen te vinden die in de hoek van de douche of tegen de muur te monteren zijn. Bovendien zijn er allerlei verschillende varianten te vinden. De grote modellen zijn het meest geschikt om je hele lichaam mee te verwarmen, terwijl de kleinere modellen zich meer richten op één specifiek lichaamsdeel. Hoe dan ook hoeft het apparaat niet veel ruimte in te nemen in de badkamer. Ook is het volledig veilig om hem te installeren in de douche. Hij is namelijk ontworpen om te voldoen aan alle veiligheidseisen. Het apparaat wordt dan ook niet aangesloten door middel van een stekker, maar moet worden aangesloten op een continue stroomvoorziening. Dit geldt zowel voor de inbouw- als de opbouwmodellen.

Tijdens je douchebeurt wordt de zon 'geïmiteerd' door middel van infraroodlicht of door een combinatie van infraroodlicht en uv-licht. Dit uv-licht is volledig veilig, doordat er steeds een lage dosering van wordt gebruikt. Door het gebruiken van deze twee soorten licht zijn er meerdere positieve effecten te merken.

Door de uv-straling die van de uv-lampen afkomt, wordt er door je lichaam meer vitamine D aangemaakt, dat goed is voor de afweer, sterke botten, tanden en spieren. Met name in de wintermaanden kan een tekort aan vitamine D, dat door een gebrek aan zonlicht komt, ervoor zorgen dat je je futloos voelt. Vitamine D zorgt er dan voor dat je je energieker voelt. Door de uv-straling houd je ook eerder de donkerdere tint in je huid die je hebt overgehouden van de zomer. Bij de uv-straling moet er wel rekening mee worden gehouden dat het nodig is om hierbij een bril te dragen.
De warmte die van de infraroodlamp afkomt, helpt om de poriën te verwijden. Dit zorgt voor een gezondere en mooiere huid. Bovendien helpt de infraroodlamp om klachten van artrose en fibromyalgie te verzachten. Ook stimuleert infrarood de bloedsomloop en helpt het tegen krampgevoelens in de rug en in de nek.

Al met al kan er dus geconcludeerd worden dat een sunshower zowel op mentaal gebied, doordat je beter in je vel gaat zitten, alsook op lichamelijk gebied meerdere voordelen met zich mee brengt.

Voor meer informatie kunt u terecht op websites zoals van bijvoorbeeld Industriele Badkamer.


Delen