Hoveniersbedrijf of tuinier?

Je bent van plan je tuin eens goed onder handen te gaan nemen. Eigenlijk wil je hem helemaal veranderen, maar hoe? Je bent er al een tijdje mee bezig, het zit steeds in je hoofd, maar er komt maar niet een duidelijk plan. Je weet in ieder geval wel wat je niet wilt: geen strakke tuin, niet teveel tegels en zeker niet modern. Een beetje, nou ja, je weet wel. Ik denk dat het dan een goed idee zou zijn naar een echte hovenier te stappen. Vraag een hoveniersbedrijf zoals Hoveniersbedrijf J T A van Marwijk BV bij je langs te komen om eens goed met elkaar in gesprek te gaan. Jij vertelt jouw ideeën en gedachten en de hovenier vertaalt dat dan naar een helder tuinontwerp.  

Tuinontwerp

Aan de hand van dit eerste tuinontwerp kunnen jullie samen een perfect plan de campagne maken en de hovenier kan aan de slag. Het hoveniersbedrijf weet welke planten en bomen in welk seizoen geplant kunnen worden en hoe allerlei zaken dienen te worden aangelegd. Tuinverlichting, paden van steen of boomschors, wel of niet grint in jouw tuin, wat moet daaronder, etc. De hovenier weet heel wat meer dan een tuinier, die meer uit liefhebberij in de tuin bezig is en ook wel een heleboel kennis heeft, maar misschien nou net niet die kennis die nodig is om water en verlichting zoals jij dat wilt aan te leggen. Wordt het een siertuin, een kruidentuin of een familieplek?   

Vakmanschap

Het gaat ook hier om vakmanschap. Deskundigheid is gewenst zodat je ervan op aan kunt dat alles zonder problemen perfect in orde komt. Bij een goed hoveniersbedrijf is dat het geval. Een professionele hovenier voldoet aan alle vaardigheden en heeft een uitgebreide kennis van beplantingsleer en tuinontwerp. De hovenier heeft een grondige vakgerichte hoveniersopleiding genoten. Hij of zij weet als geen ander welke planten het beste bij elkaar geplant kunnen worden in het ontwerp dat jij in je gedachten hebt. Welke struiken onder welke bomen. Heel belangrijk: je wilt lange tijd van je mooie bomen en sierheesters kunnen genieten. En eigenlijk het hele jaar door. De planten en bloemen zouden elkaar in bloei op kunnen volgen. De hovenier heeft die kennis in huis. Die kan er voor zorgen dat je tuin het hele jaar een paradijs is en een weldaad om er zowel in de zomer als in de winter doorheen te lopen. Alle jaargetijden zijn natuurlijk prachtig en zeer de moeite waard om te ervaren. Als ik jou was zou ik dan ook een deskundige hovenier jouw tuin laten veranderen.


Delen