Zonwering laten plaatsen

Vooral in de lente is de zon heerlijk om in te vertoeven. Het kan alleen minder prettig worden als je woning de gehele dag pal in de zon staat. Het kan dan te warm in huis worden en moet je je huis gaan beschermen tegen de zon. De mogelijkheden voor zonwering zijn tegenwoordig enorm. Je moet eerst kiezen of je binnenzonwering of buitenzonwering wilt. Daarna de keuze voor het type zonwering. Het moet praktisch in gebruik zijn, maar tegelijkertijd ook een fraai design hebben dat bij je woning past. Hierbij enkele zonweringen voor zowel binnen als buiten.

Binnenzonwering

Zonwering voor binnen is een vaak wat moeilijker keuze, omdat deze zonwering ook moet passen bij je interieur. Er is veel keuze in binnenzonwering:

Jaloezieën Jaloezieën zijn te verkrijgen in verschillende materialen, zoals hout, aluminium of kunststof en in verschillende kleuren. Door middel van een draadsysteem kunnen ze geheel opgetrokken worden en kan ook de mate van geslotenheid van de jaloezieën bepaald worden.

Lamellen Vooral bij de introductie in de jaren 80 enorm populair. Lamellen hangen aan een railsysteem, waarbij de lamellen geheel weggetrokken kunnen worden. De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, breedtes en designs. 

Rolgordijnen Het rolgordijn hangt om een aluminium buis die boven aan het kozijn opgehangen moet worden. Het rolgordijn kan geheel maar ook half opgetrokken worden. Er is keuze uit verduisterende en niet verduisterende rolgordijnen en verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en motieven.

Vouwgordijnen Vouwgordijnen zien er decoratief uit. Bij het optrekken van het gordijn vallen de plooien in elkaar, zodat het er strak uitziet. Vouwgordijnen zijn er in verschillende soorten stof, met allerlei kleuren en motieven. 

Buitenzonwering

Buitenzonwering heeft als voornaamste doel het weren van de zonnestralen in huis. Een selectie uit de keuze:

Screens Zeer effectief in het rechtstreeks tegenhouden van zon. Deze worden aan de buitenkant, pal tegen de ruiten geplaatst. De bediening kan handmatig, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant gemonteerd worden, maar er zijn ook elektrische versies. Er zijn screen doeken die doorzichtig zijn. Deze laten wel licht door, maar de felle zonnestralen worden tegengehouden.

Knikarmschermen Een knikarmscherm zonnewering is ideaal om niet alleen de warmte uit huis te houden, maar ook om schaduwrijk op je terras te zitten. Het scherm moet aan de buitenkant boven de ruiten en/of tuindeur geïnstalleerd worden. Met een zwenkwiel kan je het scherm uitdraaien, maar tegenwoordig kan het ook elektronisch. Markiezen Niet alleen door het fraaie design worden markiezen vaak gekozen. Ook het feit dat markiezen aan de zijkant gesloten zijn en daardoor de zon, als deze van een andere hoek de kamer in schijnt tegenhoudt. Markiezen zijn zeer fraai en geven de woning een klassiek uiterlijk. Stoffen zijn in diverse prints te verkrijgen.

Voor meer informatie spreek met Van Summeren Alles Voor Mooi Wonen.


Delen