Eten op je trouw

Eten op je trouw

Je huwelijk komt eraan. Een belangrijk moment, dat is zeker. Natuurlijk wil iedereen dat zijn of haar trouwdag zonder slag of stoot verloopt. Een goede organisatie is hier de sleutel, zorgen dat alles tot in de puntjes uitgewerkt is en je niet voor onverwachte verassingen komt te staan dus. Ook het eten dat je op de trouw wil serveren is hierbij zeer belangrijk. Hier zijn alvast wat ideetjes voor de horeca verhuur voor jouw bruiloft

Wat voor eten serveren we? 

Het soort eten dat je serveert op je trouw kan van vele factoren afhangen. Zo is er de sfeer die je wil aanhouden. Dit kan formeel of informeel zijn. Bij een formeel etentje denken we aan een menu met meerdere gangen dat aan tafel geserveerd wordt. Informeel zijn dan weer dingen zoals een lekker buffet of misschien zelfs foodtrucks. De mogelijkheden zijn eindeloos. Afhankelijk van het tijdstip van je huwelijk kan het zijn dat je liever lunch of zelf ontbijt serveert aan je gasten. Niks is uit den boze. Voor een winterbruiloft zijn soep, stoofpotjes en vleesgerechten een topper. Een zomerbruiloft zal dan weer beter gediend zijn met salades, frisse drankjes en zuiders eten. Wees er in ieder geval bewust van dat de locatie van je huwelijk hier ook een rol zal spelen. 

Voor ieder wat wils

Belangrijk is in ieder geval dat je rekening houdt met wie er allemaal op je trouw komt. Zullen er veel gasten met kinderen zijn? Zorg er dan voor dat er ook een kindermenu voorzien is. Eventueel kan het ook handig zijn een vegetarische of veganistische optie te voorzien, zodat niemand uit de boot valt. De meeste bruiloften beginnen eerst met hapjes. Dit kunnen de traditionele hors-d'oeuvre zijn, maar je kan ook origineel uit te hoek komen. Denk maar aan tapas. Daarna wordt het hoofdgerecht geserveerd en als dessert meestal een bruidstaart. Maar ook hier kan men variëren. Chocoladefonteinen zijn bijvoorbeeld zeer populair. 

Nog meer originele ideeën

Maar er zijn nog zoveel andere leuke dingen. Denk maar aan live cooking, waarbij er gekookt wordt in een soort van show op het huwelijk zelf. Je kan ook voor een wijnproeverij gaan. Doe-het-zelf bars zijn trouwens ook helemaal in. Hier kunnen de gasten zelf hun eigen gerecht samenstellen. Zo heb je de taco bar of 'make your own pizza' evenementen. Ook voor het dessert kan je helemaal wild gaan. Probeer bijvoorbeeld een pannenkoekenbuffet of een donutwall.  Waar je uiteindelijk ook voor gaat, weet dat er talloze opties zijn als het aankomt op horeca verhuur voor jouw bruiloft, die van jouw speciale dag een topevenement maakt.


Delen